Je organisatie met meerdere vestigingen stroomlijnen? Meander Kids vertelt

“Samen onbevangen opgroeien”, dat is waar Meander Kids voor staat. Via opgroeisupport, opgroeitraining en maar liefst vier exploreeromgevingen ondersteunt het team ouders en hun kids in een harmonieuze, authentieke tijd in het gezin. Maar hoe stroomlijn je jouw organisatie wanneer het team zich op vier verschillende locaties bevindt? En hoe zorg je voor een consistente beleving voor zowel de ouders als de kids? Met goed gedocumenteerde processen natuurlijk!

Van papieren naar digitale documentatie

“In onze kinderdagverblijven werkten we voorheen met kaften en papieren documentatie. Het was een uitdaging om deze up-to-date te houden. Bovendien werden mondelinge afspraken niet altijd direct vastgelegd op papier. Daarom komt Teamify als geroepen! Nu is het handig én tijdbesparend dat nieuwe of aangepaste procedures meteen digitaal zichtbaar zijn voor alle verantwoordelijken.” vertelt Laurian, de CEO oftewel Chief Engagement Officer.

Het is fijn om enerzijds onze afspraken te digitaliseren, maar ook om in te zetten op het stroomlijnen van onze werking waarbij iedere locatie toch haar eigenheid behoudt.

Laurian, Chief Engagement Officer bij Meander Kids

Betrokkenheid verhogen

Natuurlijk is het belangrijk om het team helemaal mee te krijgen met de documentatiecultuur binnen de organisatie. Gestructureerd werken en goede afspraken zorgen ervoor dat de operationele efficiëntie verhoogt, en er op die manier tijd vrij komt voor creatieve projecten en persoonlijke aandacht voor de ouders en hun kinderen.

“Om de betrokkenheid in ons team te versterken, nemen we steeds een procedure erbij op de teamvergadering die we samen nog eens overlopen. Oh en een leuke tip? We testen of het team mee is door vragen te stellen over de documentatie in Teamify. Zo blijft iedereen scherp én gemotiveerd om de procedures door te nemen.” zegt Laurian.

Inspiratie voor het team

“Ook maken we een onderscheid tussen de procedures die onze manier van werken beschrijven, en kennis die we delen in de kennisbank. We spreken over ‘voorbeelden’ van activiteiten die ons team kunnen inspireren om mee aan de slag te gaan. Zo delen we er kennis over moestuinbakken, en zijn er opleidingen terug te vinden over zindelijkheid, je houding als professional, en het waarom van buitenspelen. Deze worden in videovorm aangeboden om het geheel zo interactief mogelijk te maken.” sluit Laurian af.

Wil jij net zoals Laurian en het team van Meander Kids jouw organisatie stroomlijnen? Een consistente beleving creëren in meerdere vestigingen? Start dan met je manier van werken te documenteren. Boek je vrijblijvende Teamify Tour en maak kennis met het online platform waarin je alle werkinstructies, knowhow, taken en checklists op een gestructureerde manier met je team kan delen.