Structuur brengen in je retailbedrijf? Meet Diana’s Fashion

Klanten doen schitteren

“Confidence is the best fashion accessory.” Dat is het motto van Naomi Jans en het team van Diana’s Fashion, een retailbedrijf dat al sinds 1985 een gevestigde waarde is in de Limburgse fashion industrie.

Teamify in de fashionindustrie: Naomi Jans van Diana's Fashion

Naomi vertelt: “Onze stylistes zijn erin gespecialiseerd onze klanten te doen schitteren. Iedere week ontvangen we nieuwe collecties waarmee we ons cliënteel kunnen verwennen. Dit zowel offline in onze vestigingen te Zonhoven en Scherpenheuvel als online via onze webshop. Daarnaast organiseren we regelmatig acties & events. Je hoort het al, bij Diana’s Fashion zitten we niet stil!”

Uniforme klantenbeleving

“Het spreekt voor zich dat ook onze interne organisatie tot in de puntjes moet geregeld zijn! Daarom zijn we aan de slag gegaan met het documenteren van onze manier van werken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de beleving van onze klanten in de twee vestigingen uniform is. Door de wekelijkse leveringen is het belangrijk dat de flow er goed in zit, er niets vergeten wordt én dat de lopende zaken makkelijk tussen collega’s kunnen uitgewisseld worden.

Teamify ondersteunt ons hier enorm in! In het procedurebord vindt het team onze manier van werken terug. Ook is het heel makkelijk voor nieuw talent of onze “anciens” om de zaken op te frissen. De kennisbank gebruiken we om handige knowhow in te delen én om ideeën in te publiceren. Zo voelt het hele team zich betrokken in de fashion stores.”

Teamify op tablet

“In de shops wordt Teamify gebruikt op tablets. Zo kunnen de nodige checklists er makkelijk bij worden genomen wanneer er een nieuwe collectie binnenkomt. De volgorde van handelingen is daar heel belangrijk: eerst verdelen en beveiligen we de kledij, daarna prijzen we de artikelen en plaatsen we ze in de online shop en op Facebook. Door het afvinken van de checks weet iedereen wat er nog moet gebeuren. Super-handig!”

Surprise-effects op de werkvloer

“Het Teamify complimentenbord zorgt voor surprise-effects op de werkvloer. Het is heel fijn om goed nieuws tussen de filialen te kunnen uitwisselen. Of om zelf verrast te worden met een digitale dankjewel van een collega, net op je vrije dag. Dit werkt heel motiverend voor onze fashionista’s!

Ook houden we onze doelen bij in Teamify. Niet in de vorm van omzetcijfers, maar wel in “eenheden”. Zo is het voor iedereen duidelijk hoever we staan ten opzichte van ons maanddoel en jaardoel.”

Van informele richtlijnen naar duidelijke documentatie

“De belangrijkste hulp van Teamify? Vroeger waren onze procedures eerder informele richtlijnen maar nu zijn ze heel grondig gedocumenteerd waardoor er geen discussie meer kan ontstaan. Dankzij de checklists wordt de kwaliteit van het werk goed bewaakt! We zijn heel blij met de komst van deze tool!”

Wil je ook procedures installeren?

Ben jij net zoals Naomi op zoek naar een gebruiksvriendelijke tool om de klantbeleving en interne werking te uniformiseren? Of om de kwaliteit van het werk te bewaken?

Contacteer onze Rangers voor een videodemo.