De e-mailhandtekening. Je kent ‘m wel. Die leuke afsluiter die automatisch onderaan je e-mails verschijnt nadat je hem eens hebt ingesteld in je e-mailprogramma. Volgens mij een erg onderbenutte tool 😉 Want….. wist je dat je jouw e-mailhandtekening ook op een creatieve, ludieke of commerciële manier kan gebruiken? Laat je inspireren door de voorbeelden van e-mailhandtekeningen in deze blog!

Informatieve e-mailhandtekening

De standaard informatieve e-mailhandtekening bevat meestal praktische informatie zoals je:

 • Voornaam en naam
 • Functie
 • Bedrijfsnaam
 • Website-adres

Eventueel aangevuld met adresgegevens indien het bedrijf een kantoor of bezoekadres heeft:

 • Straat
 • Huisnummer
 • Postcode
 • Gemeente
 • Land
 • BTW-nummer

Sommige mensen kiezen ervoor om nog een telefoon-, of GSM-nummer toe te voegen.

Je kan jouw mailhandtekening nog een extra persoonlijke toets geven door er een foto aan toe te voegen. Veel leuker! Zo kunnen je zakelijke contacten zich meteen een beeld vormen van de persoon waarmee ze aan het mailen zijn.

Voorbeeld e-mailhandtekening Ranger Karen Teamify

Commerciële e-mailhandtekening

Je e-mailhandtekening kan ook gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Het is de ideale tool om een nieuw product of nieuwe dienst aan te kondigen aan je zakelijke relaties. Sluit bijvoorbeeld af met een banner waarop kan doorgeklikt worden naar een landingspagina op je website of een online brochure.

Ludieke of creatieve e-mailhandtekening

Wil je jouw e-mailhandtekening een ludieke toets geven maar hou je er niet van om met je persoonlijke foto te werken? Laat dan een mascotte tekenen voor je bedrijf, of sluit je e-mails af met een toepasselijke boodschap.

 • Bijvoorbeeld als bouwbedrijf: Met constructieve groeten
 • Bijvoorbeeld als marketingbureau: Met creatieve groeten

E-mailhandtekening met een thema

Er is niets leuker dan een fun-factor toe te voegen aan je mailhandtekening. Denk bijvoorbeeld aan een foto waarbij je een feesthoed op hebt die je tijdens de eindejaarsperiode meestuurt. Of een gephotoshopte versie in zombie-thema om te gebruiken met Halloween. Gebruik je geen eigen foto’s? Dan kan je creatief aan de slag gaan met je bedrijfslogo. Een paasversie, een zomerversie, een Kerstversie en misschien ook wel een EK-versie?

Voorbeeld e-mailhandtekening thema voetbal EK

E-mailhandtekening met een call to action

Nog meer commerciële meerwaarde toevoegen aan je e-mailhandtekening? Dat kan met een call to action. Organiseer je binnenkort een evenement? Plaats dan een linkje naar de inschrijfpagina om ook je mailcontacten warm te maken om deel te nemen. Maak je gebruik van sociale media accounts? Plaats dan icoontjes en links naar deze pagina’s onderaan je e-mailhandtekening. Misschien wil je wel extra reviews verzamelen? Ook dan kan je een link toevoegen naar de reviewpagina van je bedrijf.

Toffe tip?

Nog een toffe tip om af te sluiten? Verzamel je e-mailhandtekeningen op een centrale plaats zodat je ze ieder jaar makkelijk terug kan vinden in de themamaanden waarvoor je ze hebt laten ontwerpen. Laat ze niet alleen in je e-mailsoftware staan, want dan wordt het vaak lastig om ze te gaan zoeken of te delen met je team. De onze staan in de procedurebibliotheek van Teamify, handig opgelijst als linkjes. Want ja, sharing is caring en we willen natuurlijk dat de mailhandtekeningen van het hele team op elkaar zijn afgestemd!

Gepersonaliseerde-emailhandtekeningen-software

Toffe tips? Dan wens ik je veel plezier met ze uit te (laten) werken 😉
Heb je nog een leuke aanvulling over hoe jij met e-mailhandtekeningen werkt? Laat dan zeker een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *