Weet je wat enorm kan helpen om je ondernemerskills in spoedtempo te ontwikkelen? Boeken. Yes! Er zijn zoveel ondernemers ons voor gegaan met een business op te bouwen en op te schalen. Leren van de praktijkervaring van collega’s = zo waardevol!

Om jou de tijd en energie te besparen op zoek te moeten gaan naar interessante boeken over efficiënt werken, deel ik mijn favorietjes in de ‘Karens virtuele boekenkast‘ posts 😉 Inclusief de reden waarom ik het boek zo tof vind, en een key takeaway die ik er uit heb geleerd. Veel leesplezier!

Focus AAN/UIT

Leer meer over focus management

Focus AAN/UIT is een boek over focus management dat geschreven is door auteurs Mark Tigchelaar en Oscar de Bos. Ze vertellen over de vier concentratielekken die ervoor zorgen dat we sterk afgeleid worden tijdens onze dagelijkse taken. En, nog veel beter, ze geven tips en tricks die ervoor helpen zorgen dat je afleiding kan voorkomen.

Het fijne aan dit boek vind ik hoe Mark Tigchelaar zijn wetenschappelijke inzichten als neuropsycholoog op een heel toegankelijke manier heeft vertaald naar focustips. Via eenvoudig te begrijpen tekeningen werd het mij duidelijk waarom goed kunnen multitasken écht geen compliment is. Een stukje van je aandacht blijft immers altijd achter bij de taak waar je net mee bezig was, zodat je hersencapaciteit verdeeld wordt en iets afronden dus net langer duurt.

Ook wordt benadrukt dat zowel een overload aan taken als te weinig uitdaging voor storing en afleiding kunnen zorgen. Want ook bij weinig uitdagende taken ben je niet gemotiveerd om er een productieve dag van te maken.

Heb je al eens last van afleiding? Of duiken er bore-outsignalen op? Dan is dit boek zeker een aanrader.
Focus AAN/UIT is verkrijgbaar als fysiek boek (je koopt het hier) maar ook als eBook (en dat koop je hier).

Winkelwagen