Geconcentreerd werken? Dit zijn de ideale focustunes

Focustijd. Ken je dat? Vaste tijdblokken die je reserveert om geconcentreerd te werken AAN je bedrijf in de plaats van er IN. Ik wil het je van harte aanraden om je strategisch werk vooruit te plannen en vast te pinnen in je agenda. Het is immers het eerste werk dat naar de achtergrond verdwijnt wanneer het druk wordt in de zaak.

Tijdens mijn focustijd hou ik ervan om het werk te bundelen per thema. Onze marketing-content wordt bijvoorbeeld maandelijks voorbereid en proactief ingepland. Naast de gewoonte om er vaste tijdblokken van te maken, zet ik ook even alle notificaties van mijn communicatiekanalen uit. Wat een bevrijding! 😉 Wat er wel aan gaat, is een toffe playlist met motiverende muziek. Focustunes dus! Benieuwd naar mijn favorietjes?

Focustunes op Spotify

  • Maximum Concentration is een playlist die Spotify zelf heeft samengesteld. Ze bevat een kleine 200 nummers met piano-deuntjes die de concentratie stimuleren.
  • Instrumental Study is een tof alternatief om mee af te wisselen.
  • Voor de gitaar-liefhebbers is er Peaceful Guitar. Voor mij persoonlijk de ideale playlist om mijn hoofd leeg te maken aan het eind van een drukke werkdag. Liefst dan nog aan een gezellig vuurtje. Ik ben nogal gevoelig aan beleving 😉
  • Deep Focus is een playlist met een ambient tintje. Ideaal om zachtjes op de achtergrond op te zetten.
  • Peaceful Meditation is een leuke playlist om de overgang te maken tussen de drukke piekmomenten van de dag & focustijd.
  • Wanneer ik aan mijn doelen werk, vind ik het trouwens ook fijn om –niet lachen hé– heroïsche muziek op te zetten. Deze muziek helpt me om vast te houden waar ik naartoe wil. Geen materiaal om uren naar te luisteren, maar het helpt zeker om je toekomstplannen auditief kracht bij te staan!

Focustunes op YouTube

Ook op YouTube vind je muziek terug die een concentratieboost teweeg brengt. Zoals deze 40 Minute Relaxation Music to Boost Positivity, Clear Blocks & Calm the Mind bijvoorbeeld!

Sfeer & gezelligheid

Bij Teamify werken wij graag met een open haard op onze televisieschermen. We zetten een fireplace video op tijdens meetings met het team of tijdens videocalls. Rara, hoe zou het komen? 😉 Gezien de openhaard-video’s die lang genoeg zijn om een training te overbruggen, nogal schaars zijn, vind je hier een tof exemplaar! Calm heeft zelfs video’s gepubliceerd met regengeluiden. Of breng een virtueel bezoekje aan een sunset beach. Heerlijk, toch?!

Calm heeft zelfs video’s gepubliceerd met regengeluiden. Of breng eens een virtueel bezoekje aan een sunset beach. (Oke, de eerste paar minuten mag je kijken, daarna hocus focus hé 😉

Teamify

De links naar mijn favoriete playlists met focustunes staan trouwens –surprise surprise – allemaal in Teamify. Dankzij de zoekfunctie heb ik ze snel bij de hand, dankzij de embed-functie kan ik ze meteen afspelen én het leukst van al: ik kan ze delen met mijn toffe team 🙂

Wist je dat je playlists en video’s ook in je bedrijfsprocedures kan integreren? Persoonlijk werk ik graag met motivational video’s om me in de juiste state of mind te brengen aan het begin van een drukke werkdag. Met office playlists houden we eenzelfde muziekgenre aan wanneer bezoekers langskomen. Oh, en iedere teambuilding heeft bij ons een eigen thema en bijhorende playlist.

En jij? Op welke manier gebruik jij muziek in je professionele werkomgeving? Heb jij ook muzikale rituelen op kantoor?

Scroll naar boven